Nei Talent Orkest

Het succes van dit project heeft ons enorm verrast. We hadden na 3 weken al meer dan 30 aanmeldingen. Helaas hebben we dus nogal wat mensen (voorlopig) moeten teleurstellen. 

Op 21 maart gaat een eerste groep van 30 enthousiaste volwassenen de uitdaging aan om in 10 weken een instrument te leren bespelen.

 

Gezien de enorme belangstelling overwegen we een tweede groep te starten, direct na de zomer. Daarbij zijn natuurlijk de mensen die zich nu hebben aangemeld verzekerd van de eerste keuze. Dus schroom niet om je nu alvast aan te melden!

Heb je dus altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit mogelijk je kans!

Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij! Natuurlijk is er een pauze en belangrijk: het plezier staat voorop. De repetitieperiode wordt afgesloten met een feestelijk concert.

Het Nei Talent Orkest voorjaar 2023 kon rekenen op een aantal subsidies en ook hebben wij onze spaarrekening geleegd en daardoor konden we de prijs voor deelname zeer laag houden. 

Als we in het najaar een nieuwe groep starten zal dit tegen de kostprijs moeten. Reken dan op een bedrag van 250 Euro voor deelname, waaruit de zaalhuur, de dirigent(e) en de muziekmappen worden betaald. Daarnaast wordt een vergoeding voor een instrument naar keuze gevraagd; de kosten hiervan bedragen 125 Euro.

Het besluit of dit Nei Talent Orkest najaar 2023 er komt zullen we in juni nemen, afhankelijk van het succes van de eerste groep. Als je jezelf nu aanmeldt verplicht je jezelf nog tot niets maar hebt straks wel de eerste keus.

Dirigente Nei Talent orkest voorjaar 2023

Jenny Leerschool is bereid gevonden als dirigent op te treden. Meer info volgt.

 

Veel gestelde vragen.

Kun je echt na 10 weken iets spelen?

Zeker, kijk maar eens op de Facebook pagina van https://www.facebook.com/nijtalintorkest, dan zie je lopende projecten.

Hoeveel tijd moet ik besteden aan het oefenen?

Als je elke dag een kwartiertje oefent, dan kun je al prima meekomen op de repetitie.

En wat gebeurt er na die 10 weken?

Dan gaan we met de liefhebbers in gesprek (dat is dus geen verplichting!) om te kijken hoe je verder kunt. Dat kan zijn met individuele lessen of wellicht gaan we met dit orkest volledig door als er voldoende animo is. De ervaring leert dat zeven van de tien graag door willen. 

Kan ik ook doorstromen naar het Fanfare Orkest?

Dat hangt van je talent af. Om mee te kunnen spelen met het fanfareorkest heb je wel wat meer nodig dan de 10 weken. Sommigen kunnen na een jaar al instromen, maar het hangt naast talent ook af van hoeveel tijd je hebt. Studeer je elke dag een half uur dan kan het snel gaan.

Wil je op de wachtlijst?
We kunnen je op de wachtlijst plaatsen zodat je straks de keuze hebt of je van de uitnodiging gebruik wilt maken.  We verwachten in juni een informatieavond te verzorgen, indien we na de zomer inderdaad gaan starten. Meer dan 1.500 Nieuw Talent Orkest muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby. 

Wanneer start de eerste groep?

De eerste groep (het Voorjaarsorkest) start in Eindhoven op 21 maart 2023 om. 19.00 uur in ‘t Trefpunt in Eindhoven. Dit belooft een bijzondere avond te worden onder de enthousiaste muzikale leiding van Guus Pieksma, initiatiefnemer van dit succesvolle concept uit Sneek.

Voor vragen en informatie

 

Ben ter Horst, telefoon 06 81342102 of email bestuur@fanfareorkestwilhelminaeindhoven.nl

Meld je aan!