Op 16 december 2018 vond het 62ste Meezingkerstfeest plaats in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven, dit keer in de vorm van een matinee-uitvoering, van ongeveer 14.30 uur tot 16.00 uur.

In de aankondiging stond: “Een muzikaal evenement met dit jaar vooral lokale artiesten waarin de bezoekers, zowel jong als oud, gezellig meezingen met gevarieerde klassieke en moderne kerstliederen. Muziekvereniging “Wilhelmina” Eindhoven begeleidt de samenzang en laat enkele kerstnummers horen. Verder werken mee  soliste Ariana Esmee Skveter (in plaats van Andrea Frèrejean) en de  Eindhovense Koorvereniging “de Toonkunst”.  In de foyer wordt u toegezongen door Zanggroep “Dirk”. Kom in de kerststemming tijdens deze onvergetelijke avond. Deze ervaring mag u niet missen!”

Flyer-MZK2018  MVWE_2018-12-16-MZKcollage

Meer foto’s: klik hier.

Zang, livemuziek en gezellig samenzijn staan al jarenlang succesvol centraal tijdens dit muzikale evenement. Het programma was dit jaar weer verrassend en vernieuwend. De kaarten kostten € 12,50 (inclusief 1 consumptie). Dankzij sponsoring was deze lage toegangsprijs mogelijk. Voor kinderen tot 12 jaar was de toegang gratis!

Samen zingen en muziek maken.

Naast de samenzang kon men  genieten van optredens van:

 • Muziekvereniging “Wilhelmina” Eindhoven begeleidde dit jaar voor de 62ste keer de zang en liet enkele kerstnummers horen. De 94-jarige Muziekvereniging “Wilhelmina” Eindhoven is een fanfare en speelt onder leiding van haar dirigent Roger Cobben in de 2de divisie van de KNMO. De fanfare is initiatiefnemer en organisator van het Meezingkerstfeest.
 • Ariana Esmee Skveter. Zij studeerde in mei 2018 cum laude af van de Master of Music klassiek aan het Fontys conservatorium met de richting klassiek muziektheater, waarin zij zich voornamelijk in het opera vak gespecialiseerd heeft
 • Eindhovense Koorverenging  “De Toonkunst”:  De Toonkunst is het oudste gemengd koor van Eindhoven. Het koor telt ca. 70 enthousiaste leden van gevarieerde leeftijd.. Kenners rekenen het koor tot de betere amateurkoren van Zuid-Nederland. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=FQHmmcSvTmA

Toonkunst

 

 

 

Interview Ben ter Horst op OmroepBrabant (dag van te voren):Programma:
(W=Wilhelmina, T=koor de Toonkunst, S=Solist, Z=zaal)

 1. Intrada (W)
 2. Komt allen tezamen (allen)
 3. Openingswoord Ben ter Horst
 4. Stille Nacht (allen)
 5. African Alleluja (T)
 6. Susa Nina (T, S)
 7. Midden in de winternacht (allen)
 8. Transeamus (W)
 9. Er is een kindeke geboren (allen)
 10. Love came down at Christmas (Tt)
 11. Our Winterwonderland (T)
 12. Maria’s Wiegelied (S)
 13. White Christmas (allen)
 14. Gabriella’s Song (W, S)
 15. La Vergine degli Angeli (T, S)
 16. L’adieu des bergers (T)
 17. Hoor de eng’len zingen d’eer  (allen)
 18. Gesù bambino (S)
 19. Kerstgedachte – Het verhaal van de vier kaarsen (Anja van Dijk)
 20. Benedictus uit The Armed Man (T)
 21. Sanctus van Gounod (T, S)
 22. Stille Nacht (T)
 23. Nu zijt wellekome (allen)
 24. All I want for Christmas is you (W)
 25. Mary’s Boy Child (allen)
 26. Cantique de Noël (T, S)
 27. O mio babbino caro (S)
 28. We wish you a merry Christmas  (T)
 29. Ere zij God (allen)
 30. Slotwoord Ben ter Horst
 31. Toegift: In the Christmas mood  (W)